Skip to content

Over Logopedie

Wat is logopedie?

Wij creëren COMMUNICATIE.
Hoe fijn is het of zou het zijn als je goed en duidelijk kunt communiceren met je kind. Logopedie op Maat helpt jong en oud beter te communiceren. Wat is communicatie? Een ingewikkelde combinatie van horen, verstaan, begrijpen, denken en spreken. Wij bekijken kinderen in zijn totaliteit en werken daarom ook nauw samen met andere disciplines. Geen enkel kind is hetzelfde en elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Onze praktijk heeft veel ervaring met het behandelen van “bijzondere” kinderen met verschillende beperkingen en/of syndromen.
Onderstaande kernwoorden omvatten Logopedie op Maat.

Eten & Drinken

Meestal gaat eten en drinken onbewust, maar bij dit alledaagse proces komt heel wat kijken. Als je kind niet goed drinkt of bijvoorbeeld problemen heeft bij de overgang van borst naar fles of van fles naar vast voedsel, kunnen wij je helpen. Bij problemen met het zuigen, slikken en kauwen geven wij advies en stimuleren we de ontwikkeling en daar waar mogelijk het herstel van de mondfuncties.

Wat cliënten van ons vinden

We zijn blij en trots dat onze zoon nu voor steeds meer mensen verstaanbaar praat. Zelfs zijn opa kan hem nu vaker verstaan. Vader van Rayan, 8 jaar.
We hebben veel gehad aan alle adviezen van de logopediste. Zij heeft ons goed ondersteund in het hele proces van de spraakcomputer. Het heeft even geduurd, maar we kunnen nu allemaal goed overweg met de spraakcomputer en zouden niet meer zonder willen. Moeder van Saar, 10 jaar.
Doordat we hem nu beter begrijpen en hij daardoor veel minder vaak gefrustreerd is, zit hij lekkerder in zijn vel en vindt hij het op school veel leuker. Leerkracht van Hamza, 7 jaar.
Door het gebruiken van gebaren naast het praten zijn we Nadine beter gaan begrijpen en is haar spraakontwikkeling nu eindelijk goed op gang gekomen. Moeder van Nadine, 5 jaar.
Previous
Next